Halálos vasúti katasztrófa Újfehértónál! Magyarország egyik legsúlyosabb vasúti balesete történt!

Súlyos vasúti szerencsétlenég történt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértónál, kedden délután.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szerelvény négy kocsija felborult, további négy vagon leszakadt, de a síneken maradt.

A nyolc kocsiból álló személyvonat traktorral ütközött össze Újfehértónál, egy vasúti átjáróban. A baleset következtében a vasúti szerelvény kisiklott, négy kocsija felborult, négy kocsi leszakadt, de a síneken maradt. Az elsődleges információk szerint tíz-tizenöt utas tartózkodott a vonaton. A balesethez az újfehértói önkormányzati tűzoltókat követően a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezett, de további erők is elindultak.

A vonat kisiklott az ütközéskor, Újfehértónál / Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos Facebook-oldala

A MÁVINFORM közleménye szerint hatan súlyosan megsérültek, köztük a vonatvezető, a traktor vezetője pedig meghalt.

Mint írják, a baleset idején a fénysorompó jól működött, a közút felé tiltó jelzést mutatott. Elsődleges információink szerint a traktor vezetője a helyszínen életét vesztette. A Záhonyból 14:03-kor Püspökladányba indult 6203-as személyvonat mozdonya és 4 kocsija kisiklott, a vonaton utazók közül 5 utas és a mozdonyvezető megsérült.

A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt a záhonyi fővonalon Debrecen és Nyíregyháza között pótlóbuszok közlekednek, egy-másfél órával hosszabb eljutási időre kell számítani. A pályaszakaszon a vasúti közlekedés várhatóan napokig szünetel majd.

Amint új információkat tudunk meg, cikkünket frissítjük!

címlapkép: illusztráció!