Hatalmas baleset az M6-os autópályán: egy gyerek meghalt, egy másik kerekesszékbe kényszerül

Terepjáró csapódott egy család autójának hátuljába még februárban az M6-os autópályán. A baleset következtében egy gyerek meghalt, testvére pedig tolószékbe került. A család most a kilencéves kisfiú rehabilitációjára gyűjt - írja a Blikk.

A kilencéves Izsányi Budát és családját február 2-án baleset érte. Az édesapa, Szabolcs, a felesége és három gyerekük épp az M6-os autópálya külső sávjában haladtak szabályosan, amikor egy terepjáró hátulról óriási sebességgel beléjük csapódott. A legidősebb lány, Kata boka- és medencecsonttörést szenvedett, a 11 éves Zita pedig a helyszínen meghalt.

A KILENCÉVES BUDÁT SÚLYOS GERINCSÉRÜLÉSSEL ÉS TÜDŐZÚZÓDÁSSAL SZÁLLÍTOTTÁK ROHAMMENTŐVEL A FIUMEI ÚTI BALESETI KÓRHÁZBA, AHOL AZONNAL MEGMŰTÖTTÉK.

„Budának felülről a harmadik hátcsigolyájánál zúzódott a gerincvelője, azaz a szegycsontjától lefelé nem érez semmit, nem tud mozgatni semmit. Az orvosok elmondása szerint az első három nap kritikus volt, a talpra állás esélyeit nagyban növelte volna, ha akkor reagál az ingerekre. Sajnos, nem reagált. Négy napig az intenzív, további egy hétig a gyerekosztályon kezelték" – írta az édesapja.

Buda tüdeje idővel elég erőssé vált ahhoz, hogy elkezdődhessen a rehabilitációja.

„Buda is partner a gyógytornában, minden feladatot rendkívül ügyesen elvégez, motivált, aminek köszönhetően gyorsan megtanulta használni a kerekesszéket. Kisvárosunkban elképesztő összefogást tapasztaltunk, mire Buda másfél hónappal a baleset után először hazalátogatott, sikerült megoldani az otthoni akadálymentesítést. Rengeteg segítséget kaptunk rokonoktól, barátoktól, kollégáktól, ismerősöktől is. A kitartó, fáradhatatlan munkának hála Buda törzsében egyre több izomcsoport dolgozik, erős fiú, hiszünk benne, hogy fel tud épülni" – írta édesapja.

Ahhoz, hogy az igazolt kézilabdázó Buda esélyt kapjon a talpra álláshoz,EGY INTENZÍV, 7,2 MILLIÓ FORINTOS NEUROREHABILITÁCIÓS ROBOTTERÁPIÁRA VAN SZÜKSÉGE.

Egy pillanat alatt képes összeomlani egy család élete. Csak egy pillanat... egy olyan pillanat, amit soha nem fognak...

Közzétette: CsodaCsoport Alapítvány2021. április 9., péntek

A család felvette a kapcsolatot a CsodaCsoport Alapítvánnyal, amelynek tagjai gyűjtést indítottak a kisfiúnak. Aki hozzájárulna, hogy Buda egyszer talpra álljon, támogatását ide utalhatja: CsodaCsoport Alapítvány K&H Bank 10401983-50526970-69541012 IBAN: HU80 10401983-50526970-69541012 SWIFT: OKHB HUHB. Közlemény: Buda

címlapkép:illusztráció!