7 erős érv, hogy kutyával aludj!

Hiába szeretjük annyira a kutyákat, nem minden gazdi tolerálja, ha kedvence felmegy az ágyra. Sok ember úgy gondolja, hogy a kutyáknak nem a házban van a helyük, az ágyon meg főleg nem. De vannak olyan gazdik, akik éjszaka sem mondanak le kedvencük közelségéről, és nekik 7 alapos okuk van erre. Ha elolvasod a következő sorokat, holnapról lehet már Te is bolyhos társaddal akarsz aludni.

Meghittség

Tény, hogy nagyon aranyosak a kutyák amikor az ágyunkban aludnak. Leszámítva, hogy nagyokat és hangosan szoktak lélegezni, a jelenlétük kellemes hangulatot teremt. Megnyugtatnak minket és meghittséget teremtenek.

Elűzi az aggodalmat és a félelmet

Kedvenceink jelenléte az akaratukon kívül is biztonságérzetet nyújt a gazdi számára. Elősegítik a stresszmentes pihenést és teljesen legnyugtatnak.

Pihentető

A terápiás kutyák esetében már kimutatták, hogy a jelenlétük csökkenti az érzelmi zavarokat. Minél több időt töltünk kutyánkkal, annál nyugodtabbak leszünk. A kutyák pozitív érzéseket keltenek bennünk.

Felmelegít

A kutyák egy kis hővel is megajándékozzák a gazdit. A bolyhos testük rengeteg hőt termel, így ha egyedül alszuk, még a hideg téli éjszakákon sem kell melegebb pizsamát felvennünk.

Szeretetbomba

Egy dolggal még az is tisztában van, akinek nincs kutyája: Kedvenceink feltétel nélküli szeretetet biztosítanak. Aki depresszióban szenved, annak sokat segíthet ez a kapcsolat. A kutyák akkor is szeretnek minket, amikor nehéz időszakot élünk.

Védelmező

Fontos tisztában lennünk azzal a ténnyel, hogy a kutyák minden áron megvédik a gazdit. Megnyugtató érzés, hogy van valaki mellettünk, aki bármikor képes megvédeni minket.

Boldogság

Négylábú barátaink leszenk a legboldogabbak, ha hagyjuk nekik, hogy néha az ágyunkban aludhassanak. Nem létezik olyan állat, aki hűségesebb lenne egy kutyánál. Ezért bizony kijár nekik a kényeztetés! Különösen akkor, ha egész nap munkában voltunk és már nagyon hiányoztunk neki.

Láthatjuk, hogy mennyi pozitív előnye van, ha kedvencünkkel alszunk egy ágyban.