Így birkóznak meg az erős nők a nárcisztikus emberekkel

A nárcisztikus személyiségek rendkívül önző emberek, és szinte bármire képesek annak érdekében, hogy kihasználhassanak valakit, és az illető azt tegye, amit ők akarnak. Folyton kínozzák a körülöttük lévőket, és akár teljesen át is vehetik az irányítást a másik ember élete fölött. Kívülről általában elbűvölők, de ha már csapdába estél, és a karmaik között vagy, nagyon nehéz szabadulni onnan.

Mindenki másképp próbál megbirkózni egy nárcisztikus személyiséggel, de az a módszer, amit az erős nők alkalmaznak, nemcsak kiszabadítja őket egy ilyen ember fogságából, de egyenesen el is ijeszti az illetőt.

Így bánnak el az erős nők a nárcisztikus személyiséggel.

1. Az erős nők nem naivak

A nárcisztikus személy stratégiája az, hogy mindenkivel nagyon udvarias, bájos és kedves, és így elhiteti a valóban jóakaratú emberekkel, hogy ő is ilyen. Szüksége van ugyanis jó és kedves emberekre maga körül, hogy azok táplálják az egóját, és így ő jobban érezze magát.

Az empatikus és jó emberek kedvessége valóban szívből fakad, és másokat helyeznek önmaguk elé, míg egy nárcisztikus személy csak arra használja elragadó énjét, hogy becsapjon, és így a barátjává tegyen, de egyetlen kedves szavát sem gondolja komolyan.

Az erős nők azonban nem naivak, és könnyen meglátják a különbséget egy őszintén kedves ember, és egy olyan ember között, aki csak megjátssza magát. A magabiztos és erős nők tisztában vannak a saját tulajdonságiakkal, és semmiben sem érzik magukat bizonytalannak. Ezért, amikor úgy látják, hogy valaki csak megjátssza magát előttük, nem pazarolják az idejüket, és még azelőtt eltávolítják az illetőt az életükből, hogy az igazán a részévé válhatott volna.

2. Az erős nők nem tűrik, hogy hibáztassák őket

A nárcisztikus személyiség soha nem ismerné el, ha valamiben hibázott, és nagyon gyorsan valaki mást fog hibáztatni. Soha nem kérne bocsánatot, és mindig megpróbál arról meggyőzni másokat, hogy valaki mással van a gond, nem vele.

Az erős nők azonban nem engedik, hogy hibáztassák őket. Egy erős és bátor nő mindig elismeri a saját hibáit, de soha nem fogadja el, ha olyasmivel vádolják, ami mások hibája. Elvárják, hogy a másik fél is beismerje, ha tévedett, és vállalja érte a felelősséget. Ez az oka annak, hogy a nárcisztikus férfiak félnek az erős nőktől, és inkább távol tartják magukat tőlük.

3. Egy erős nő nem engedi, hogy áthatoljanak a védelmén

A nárcisztikus személyiség mindig hosszú távra szóló ígéreteket tesz, és egy gyönyörű közös jövő képét festi a másik fél elé, így győzi meg, hogy vele legyen, és éri el, hogy a nő érzelmileg komolyan befektessen a kapcsolatba. Amikor pedig a nő enged neki, minden lehetséges módon kihasználja, és megmérgezi a kapcsolatukat.

Csakhogy az erős nők nem engedik, hogy áthatoljanak a védelmükön, és nem dőlnek be a szavaknak. Kizárólag a tetteknek hisznek, és csak akkor hiszik el, hogy a másik fél szereti őket, ha ennek bizonyítékát látják. És pontosan ebből ered a konfliktus, mivel a nárcisztikus személyiség soha, semmilyen ígéretet nem tart be, és nem tesz semmit annak érdekében, hogy bizonyítson.

4. Az erős nőket nem könnyű manipulálni

A nárcisztikus emberek rendkívül jó manipulátorok, és képesek hatékonyan irányítani másokat. Olyan módon befolyásolnak másokat, hogy az eredmény nekik kedvezzen.

Az erős nőket azonban nem könnyű befolyásolni, ezért a nárcisztikus személy képtelen rávenni őket arra, hogy az ő kedvében járjanak. Mivel nem tudják manipulálni őket, félnek tőlük, és a megmásíthatatlan véleményüktől.

5. Az erős nők nem hagyják magukat megalázni

A nárcisztikus emberek szeretik felsőbbrendűnek érezni magukat, ezért mindenki mást lealacsonyítanak, megaláznak és kritizálnak. Valójában azonban kisebbségi komplexusuk van, és ezt próbálják leküzdeni, amikor másokat lealacsonyítanak.

Csakhogy az erős nőkkel ezt sem könnyű megtenni, mivel ők pontosan tisztában vannak a saját adottságiakkal és hibáikkal egyaránt, és mivel nem küzdenek kisebbségi komplexussal, bátran elismerik a hibáikat. Tulajdonképpen mindig azon dolgoznak, hogy javítsanak ezeken a hiányosságokon, és jobb emberré váljanak. Így, amikor egy nárcisztikus személy megpróbálja zavarba ejteni őket, nem sikerül neki.

6. Az erős nők nem tolerálják a képmutatást, álszentséget

A nárcisztikus emberek általában képmutatók, és teljesen más arcukat mutatják a nyilvánosság előtt, mint négyszemközt. Mindig azt az arcukat mutatják, ami éppen a legelőnyösebb számukra az adott helyzetben. Például megtörténhet, hogy amikor négyszemközt beszéltek valamiről, egyetért veled, de nyilvánosan mégis ellentmond neked, csak azért, hogy mások kedvében járjon, és nevetségessé tegyen.

Az erős nők viszont nem tolerálják ezt a viselkedést, és ahelyett, hogy zavarba jönnének, leleplezik az illetőt. A nárcisztikus személyiség viszont nem szokott hozzá ehhez, és nem tudja, hogy reagáljon.

7. Az erős nők nem hajolnak meg mások előtt

A nárcisztikus emberek a támadás a legjobb védekezés alapelv szerint élnek. Ha hazugságon vagy megtévesztésen kapod, és felelősségre akarod vonni érte, azonnal támadásba lenül, és abba a helyzetbe kényszerít, hogy neked kell védekezned. Nagyon ügyesen megfordítja a helyzetet, hogy elfelejtsd, mi is volt a vita eredeti tárgya.

Az erős nők azonban nem hajolnak meg, és soha nem engedik meg, hogy eltereljék a figyelmüket az eredeti témáról. Nem engedik, hogy a másik fél elterelje a szót, így a nárcisztikus félnek sem marad más választása, mint szembenézni a valódi problémával.

8. Az erős nőket nem lehet meghatni krokodilkönnyekkel

A nárcisztikus személy hajlamos álarc mögé rejtőzni, miután megmutatta az igazi arcát, és megpróbálja eljátszani az áldozat szerepét. Megpróbálja a traumatikus múltjára fogni a viselkedését, hogy empátiát váltson ki belőled, és megbocsáss neki.

Az erős nőket azonban nem hozza zavarba a „kiskutya tekintet”, és azonnal felismerik, ha valaki megpróbálja őket becsapni. Nem sajnálnak meg valakit, akire minden okuk megvan haragudni. Nem hagyják, hogy az érzéseik vagy az empátiájuk elhomályosítsa az ítélőképességüket, ezért a nárcisztikus emberek valósággal félnek tőlük.

Az erős nők kiállnak magukért, nem engedik, hogy bárki bántalmazza, kihasználja, vagy irányítsa őket. Mindig hűek önmagukhoz, és másoktól is ugyanezt várják el. Ez az oka annak, hogy a nárcisztikus személyiségeket megfélemlítik az erős nők.