10 jele annak, hogy a lelked szenved és haldoklik – Itt az ideje, hogy változtass ezen!

Érezted már valaha azt, hogy legszívesebben mindent hátrahagynál, és egyszerűen lelépnél egy sokkal nyugodtabb, csendesebb helyre? Ha igen akkor figyelj, mert a lelked üzenni próbál!

Tudom, hogy őrülten hangzik, de igaz lehet! A hétköznapok bajai, terhei sokszor elnyomják azt a belső hangot, amely már régóta azt kiabálja, hogy „ez így nem mehet tovább, változásra van szükség!”

Mindenki megérdemli a boldogságot és azt, hogy a lelke egy felszabadult és kiteljesedett életet éljen, ezért azzal foglalkozz, amit csinálni szeretsz, de ha belülről egyre inkább azt érzed, hogy nem jó úton jársz, vedd komolyan a lelked jelzéseit, amelyek a következők:

1. Nem tanulsz a hibáidból

Az emberi lény folyamatos fejlődésre van ítélve, az őseink is a hibájukból tanulva éltek túl. Az egyik leglehangolóbb dolog látni azt, hogy egy adott ember nem tanul a saját hibájából és újra meg újra elköveti ugyanazt a hibát. Ha valami rosszat tettél, ne hibáztasd magad, hanem elemezd és tanulj belőle, mert a lelked fejlődni akar.

2. Kifogásokat keresel

Az hiszed, hogy kifogásokkal képes leszel megoldani az adott szituációt? Nem, sőt a kifogások csak újabb bajokat szülnek. Azért késztet erre a lelked, mert elfáradt és már nem akar az előtted álló kihívásokkal törődni.

3. Aggódsz a jövődért

A jövő kiszámíthatatlan, és annak ellenére, hogy ennek tudatában vagy mindig egyből a legrosszabbra gondolsz és félsz, hogy mi fog történni veled. Ezzel a hozzáállással csak tönkreteszed magad, úgy lelkileg, mind fizikailag. Inkább próbáld meg élvezni a jelen pillanatot, hiszen a lelked szabadnak és boldognak született.

4. Túlságosan ragaszkodsz a múlthoz

Ami a múltban történt, az megtörtént és már nem lehet rajta változtatni. Amíg ezt nem érted meg, és nem engeded el a múltat, addig nem fogsz tudni előre lepni és fejlődni. A múltad is hozzád tartozik, de te inkább a jövőbeli énedre fókuszálj.

5. Negatívan tekintesz magadra

Az egészséges önkritika fontos, viszont ne légy túl kemény önmagaddal. Mindenekelőtt saját magaddal kell jó barátságban lenned, ezért ne hibáztasd folyton magad és ne fess magadról negatív képet, mert rengeteg jó van benned.

6. Engeded, hogy mások kihasználják a kedvességed

Adni jó, viszont ahhoz, hogy ne merülj ki, kapnod is kell néha. Ne hagyd, hogy az emberek kihasználjanak, mert ennél sokkal többet érsz. Tanulj meg kiállni önmagadért és olykor mondj nemet is.

7. Olyan dolgot teszel, ami nem egyezik a céljaiddal

Azért gürizel, hogy megvásárolhasd végre a szép kocsit és felépíthesd a nagy házat? Ezért olyan munkát vállalsz, ami teljesen ellenkezik azzal, amilyen beállítottságú vagy? Nem engedheted, hogy a felszínes dolgok irányítsák az életed. Légy spontán, kalandos és olyan munkát vállalj, ami igazán te vagy és örömöd leled benne.

8. Igen-t mondasz, amikor nyilvánvalóan nem-et kellene

Ez az egyik legnagyobb bűn, amit a lelked ellen elkövethetsz. Olyas valamire veszed rá magad, amit amúgy sosem tennél meg. Nem büntetheted magad ilyesmivel, ha valamit egyszer nem akarsz megtenni, akkor nem is kell megtenned és senki sem kényszeríthet.

9. Nem tudod elengedni a mérgező embereket az életedből

A „viszlát” kimondása nehéz, főleg ha az adott személyhez gyengéd szálak fűznek. De megéri vele maradni, ha csupa negatív dolgot visz az életedbe? Ne feledd, ha becsukódik egy ajtó, ezer más nyílik ki helyette és ezt tartsd szem előtt.

10. Nem szereted önmagad

Saját magad elfogadását, saját magad megszeretésével kell kezdned! Szeresd magad minden pillanatban és az életedet is szerest, amit élsz. Ha kell változtass azon, ahogyan önmagadra tekintesz, és légy elnéző magaddal. Ez az egyik legnagyobb ajándék, amit önmagadnak adhatsz. Ha szereted önmagad mások is szeretni fognak!