Napjainkban a Reikit már az Egyesült Államok legjobb kórházaiban is alkalmazzák!

Néhány éve egyre népszerűbbé vált a természetes orvoslás, és alternatív gyógyászat különböző ágazatainak alkalmazása. Kezdetben leginkább csak a hivatalosan elismert orvoslással szemben használták, de manapság egyre több kórházban is hivatalosan akár párhuzamosan, akár önállóan is alkalmazhatóak az alternatív gyógymódok.

A PBS.org szerint a Yale, Duke, Johns Hopkins és más nagynevű orvosi központok “energetikai gyógyulást” is kínálnak bizonyos betegségek, mint pl. a szklerózis-multiplex, vagy akár a meddőség esetében.

A Reiki egy olyan japán technika, amely nem csak nyugtató hatással van, de elősegíti a gyógyulás folyamatát is. Ez egy nagyon egyszerű módszer, bárki könnyen alkalmazhatja, kézrátétel elvén működik, az energiák kiegyensúlyozott áramlásának elvén alapszik.

Ha az energiák megfelelően áramlanak a testünkben, sokkal boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak és egészségesebbek leszünk.

A Reiki.org szerint az Egyesült Államokban egyre több klinikán alkalmazzák ezt a módszert, a beteg energiáinak helyreállítása érdekében. A Reiki Kutatóközpont megjegyzi, hogy jelenleg 76 orvosi klinika és hospice-program működik, ahol a Reiki kezelést kínálják a „szokásos ellátás” részeként.

Felmérések szerint a Reiki az Egyesült Államok kórházaiban jelenleg a három legfontosabb kiegészítő fekvőbeteg-kezelés között említhető. Az első helyen a masszázskezelés áll, amelyet a kórházi betegek 37%-a igényel. A második a zene- és művészeti terápia 25%-kal, a harmadik helyen állnak a „gyógyító érintős terápiák” 25%-kal, amely magában foglalta a Reikit és a Therapeutic Touch-t.

“Az egészségügyi intézmények számára nagy kihívás, hogy egy magas színvonalú, de költséghatékony szolgáltatást tudjanak nyújtani, a Reiki pedig egy tökéletes eszköz lehet a betegellátás maximalizálása és a gyógyulási idő minimalizálása szempontjából” – mondta Libby Barnett és Maggie Babb, a Reiki Energiagyógyászat: Vidd az otthonodba a gyógyító érintést című könyv társszerzői.

A New York-i Memorial Sloan-Kettering Cancer Center nemcsak a Reiki-terápiát ajánlja a betegeknek, hanem havonta egyszer tanítja magát a módszert is, meghívva a betegek gondozóit, magukat a betegeket és a nagyközönséget is, hogy minél többet elsajátíthassák ezt a csodálatos módszert.

“A betegek szeretik. Szeretik, mert működik.” – mondta Simone Zappa, RN, a Memorial Sloan-Kettering Integrációs Orvostudományi Osztályának adminisztrátora.