8 csodálatos film, amely valós történeteken alapszik, és amely valódi érzelmeket ébreszt benned

Az élet gyakran a legzseniálisabb forgatókönyvírókat is túlszárnyalja, ezért is készül, számos, valós történeten alapuló film, amely sikere éppen azért garantált, mert a feldolgozott események már megtörténtek.

1. A turné vége (2015)

Színészek: Jesse Eisenberg, Jason Segel

Az önéletrajzi filmdrámát James Ponsoldt rendezte. David Lipsky, a Rolling Stone magazin újságírója 5 napon keresztül készít interjút David Foster Wallace posztmodern íróval. A film ezt az 5 napot kíséri végig, minden egyes perc megéri, hogy végignézd az alkotást.

2. Tracks (2013)

Színészek: Mia Wasikowska, Adam Driver

Robyn Davidson önéletrajzi regényét dolgozza fel a film. Egy nő elindul a kegyetlen ausztrál sivatagban, a kutyájával, Diggity-vel, 4 tevével és egy különc fotóssal, akit Ric Smola-nak hívnak. A férfi és nő között különös kapcsolat veszi kezdetét.

3. 1200 mérföld hazáig (2002)

Színészek: Everlyn Sampi, Tianna Sansbury, Laura Mona

Doris Pilkington könyve alapján készült ez az ausztrál filmdráma, amelynek története egészen 1931-ig nyúl vissza, amikor az ausztrál kormány bennszülöttek gyerekeit szakította el a családjaiktól, hogy munkásokat képezzenek belőlük, így próbálva integrálni a fiatalokat. A film Molly, Daisy és Grace történetén keresztül mutatja be a megrázó eseményeket.

4. A komornyik (2013)

Színészek: Forest Whitaker, Terrence Howard, Oprah Winfrey, Lenny Kravitz, David Oyelowo, Cuba Gooding Jr.

A színesbőrű férfi, Cecil Gaines 8 elnöki családot szolgált ki a Fehér Házban 1957 és 1986 között. A férfi szemén keresztül nyerhetsz bepillantást az amerikai történelem meghatározó eseményeinek részleteibe, amely nem csak az elnök életére, de a komornyikéra is hatással lesz.

5. Emlékezz a titánokra! (2000)

Színészek: Denzel Washington, Will Petton, Wood Harris

A film az 1971-ben, Alexandriában (Virgina állam) bekövetkezett drámai eseményeket mutatja be, amikor megkezdik a rasszizmus felszámolását, így az iskolákat is összevonják. Ekkor foglalja el edzői posztját Herman Boone, akinek komoly fejtörést okoz a faji különbségek elsimítására a focicsapat tagjai között.

6. A szólista (2008)

Színészek: Jamie Foxx, Robert Downey Jr.

Nathaniel Ayers tehetséges hegedűsnek tanul, de miközben a Juilliard Academy másodéves hallgatója, skizofrénia alakul ki nála, és megindul a lejtőn: elveszíti házát, és arra kényszerül, hogy az utcákon hegedüljön. Steve Loper, a The Los Angeles Times újságírója felfedezi az őstehetséget, és megpróbálja ismét színpadra állítani a zsenit.

7. Életünk apával (2014)

Színészek: Mark Ruffalo, Zoe Saldana

Maya Forbes forgatókönyvíró, sorozat-producer saját gyerekkorát viszi filmvászonra, amely a Stuart család életét meséli el, azt, hogy miként zajlottak a 70-es, 80-as évek. Az arisztokrata családból származó apa nem dolgozik, és van két bipoláris személyiséggel küzdő lánya. A feleség New York-ba megy, hogy tovább tanulhasson, a férjére hagyva a családot.

8. Antwon Fisher története (2002)

Színészek: Denzel Washington, Derek Luke

A fiatal tengerészgyalogost pszichiáterhez küldik lázadó természete miatt. A terápia elején a fiatal Antwone magába zárkózik, nem akar beszélni, de később kiderül, hogy milyen szörnyű és fájdalmas titkokat cipel a lelkében. Nagyon megindító és megrázó film, ami azért is érdekes, mert ez Denzel Washington első rendezése.