Tömjén: isteni ajándék, amely elpusztítja a rákos sejteket és visszaadja az egészséget

A tömjén, mely isteni ajándék a rákos sejtek pusztítására!

A tömjénfa (Boswellia) a szappanfa virágúak rendjébe, a balzsamfafélék (Burseraceae) családjába tartozó növénynemzetség. Ezen nemzetségbe tartozó növények illatos gyantát termelnek, melyek közös jellemzője, hogy gyulladáscsökkentőek.

A tömjénfa kérgének több ponton történő bemetszésekor előcsorduló tömjén a napsütés hatására megkeményedik és így lekaparható. A fák ilyenszerű csapolása négy hónapon át is tart, ez alatt egy-egy fa akár 10 kg gyantát is adhat. Egyes fajtái Északkelet-Afrikában és Délnyugati Ázsiában honosak.

A növényekből készült kivonatot az ájurvédikus orvoslás során több száz éve használják. Újabban vizsgálatok igazolták, hogy a valódi tömjénfa kivonata jótékony hatást gyakorol asztma és néhány gyulladásos megbetegedés esetén. Nyugat-Afrika területén az afrikai tömjénfa (Boswellia dalzielii) kérgét lázcsillapításra, reumás, gyomor- és bélrendszeri problémákra alkalmazzák.

A tömjén leghatásosabb gyógyító formája a tömjén olaj, melyet valóságos elixírként tartanak számon. Antioxidánsokban nagyon gazdag és segít a rákos sejtek megsemmisítésében a méhrák, az agydaganat, a mellrák, a vastagbél- vagy a prosztata rák esetében.

Rákellenes hatását a Nagy Briitannia-i Leicester Egyetemen végzett kutatások bizonyítják. Az immunológus, Mahmoud Suhail szerint: „a rák akkor jelentkezik, amikor a DNS szerkezetében hiba lép fel. A tömjén képes ezt a módosult génmolekulát rövidre zárni, úgy hogy közben nem „bántja” az ép molekulákat.”

A tömjénolaj jótékony hatásai között még említésre méltó a köptető, fájdalomcsillapító, antiszeptikus, gyulladáscsökkentő, antidepresszáns, és nyugtató hatása.

Segít szorongás esetén – A tömjénolaj nyugtató hatású és a béke, a mentális relaxáció érzését idézi elő, ugyanakkor csökkenti a szorongást, a haragot és a stresszt..

Erősíti az immunrendszert antiszeptikus hatásának köszönhetően.

Segít az álmatlanságban szenvedőknek – mivel lassítja a légzést és megnyugtatja az idegeket.

Nyugtatja az ízületi fájdalmakat – Az ízületi gyulladás fájdalmának enyhítése érdekében keverjük össze a tömjén olajat egy általunk kedvelt olajjal, és a problémás területeket masszírozzuk mind a nap folyamán, mind pedig lefekvés előtt.

Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozzunk ki ebből a természeti csodából, igyunk meg naponta egy pohár vizet, amelyben előzetesen 3 csepp tömjén olajat kevertünk el.