Brutális kegyetlenség. Kivitte a mezőre és élve bedobta kisfiát a tűzbe, mert ...

A 28 éves Felicia Marie-Nicole Smith bestiális kegyetlenséggel gyilkolta meg barátnője, Hanna Nicole Barker hat hónapos kisbabáját 2018. július 17-én Luisianaban. A csecsemő brutális kivégzésében a hatóságok szerint kisfiú most 25 éves anyja is jócskán kivette a részét.

A nyomozás során elborzasztó részletek derültek ki a gyermek halálának körülményeiről.

A két szívtelen nő kivitte a féléves kis Levit egy közeli dombra, ahol tüzet gyújtottak és élve bedobták a gyermeket a lángokba. A kisfiú még akkor is keservesen sírt az életéért, amikor a két nő otthagyta őt a lángok között.

Az akkor 23 éves Baker ezután felhívta a rendőrséget azt állítva, hogy ismeretlenek elrabolták tőle a kisfiát. Vallomása szerint az éj közepén csöngetett be hozzájuk két férfi, akik paprika spray-vel támadtak rájuk, majd kitépték a kicsit az anya kezéből és elszaladtak vele. Eközben egy helyi asszony éppen hazafelé tartott autójával, amikor meglátta a lángokat a dombtetőn. Azonnal felhívta a tűzoltókat, mert attól félt, hogy a tűz a mezőn keresztül átterjedhet a házakra is. Miután a tűzoltók eloltották a tüzet, megtalálták a még mindig életben lévő csecsemőt az összeégett gaz között.

A gyermek, teste 90 százalékában harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. Hiába tettek meg érte mindent az orvosok, a féléves kisfiú másnapra belehalt a sérüléseibe.

A hatóságokban hamar felmerült a gyanú, hogy a két nő állhat a gyermek brutális kivégzése mögött, és még akkor letartóztatták a párt. Azonban a gyors nyomozói munka ellenére sem született még ítélet egyik vádlottal szemben sem.

Felicia Marie-Nicole Smith tárgyalása 2020. március 12-én volt Louisianaban, ahol az esküdtszék úgy döntött, hogy ha bebizonyosodik a nő bűnössége, előterjesztik számára a halálbüntetést. A tárgyalássorozat azonban 2021-ig is elhúzódhat.

Hanna Nicole Barker ügyét külön tárgyalják Smitht-ől, de rá is hasonló sors vár, ha bebizonyosodik, hogy jelen volt gyilkosságkor. A nő egyébként azzal védekezik, hogy nem ő ölte meg a gyermeket, ő csupán megkérte Smith-t, hogy végezzen fiával, mert a csecsemő a szabadsága útjában áll.