10 éves baranyai kisfiú kisétált a tornaóráról, majd felakasztotta magát az öltözőben.

Sikerült megmenteni az életét annak a kisdiáknak, aki szerdán próbált öngyilkos lenni a kozármislenyi általános iskolában.

Döbbenetes esetről számolt be a Szabad Pécs: iskolaidőben próbált meg öngyilkos lenni egy negyedikes tanuló a kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskolában. A 10-12 éves fiú tornaóráról sétált ki szerdán: mivel az összevont testnevelés alatt nem sikerült neki egy vagy több feladatot végrehajtania, elhagyta a csarnokot azzal a felkiáltással, hogy akkor ő most megy és öngyilkos lesz.

Nem sokkal később több osztálytársa utánament, ők találtak rá a diákra, aki valóban felakasztotta magát. Szerencsére még időben találtak rá, így sikerült megmenteni az ájult gyermek életét, akihez – az iskola később kiadott közleménye szerint – azonnal mentőt is hívtak. A tanuló, aki a portál információi szerint egy közeli településről való, azóta is kórházban van, megfigyelésen tartják bent.

Az osztály- és évfolyamtársak később arról számoltak be, hogy otthon nem mertek beszélni a történtekről az iskola vezetőségének kérésére. Természetesen a szülők ennek ellenére észrevették, hogy feldúltak, zaklatottak a gyerekek, így hamar kibukott belőlük az igazság. Sőt: a település polgármesterét, Bíró Károlyt is csak ma tájékoztatták hivatalosan az öngyilkossági kísérletről, ám addigra már hallott az esetről több forrásból is.

Az igazgatónőt is megkeresték az ügyben, ám Varga Éva a polgármesterrel azt közölte: ezt így, ilyen formában nem kérte a gyerekektől, csak azt, hogy amíg szakemberek nem érkeznek az iskolába, és nem beszélnek a diákokkal, addig – azaz a mai napig – lehetőleg ne beszéljenek a történtekről senkinek.

Úgy tudni, az intézmény tanulóival mentálhigiénés szakemberek foglalkoznak.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!