110 ezer forint a fizetésem, 70 ezer az albérlet, és 30 a rezsi. Így marad ételre havi 10 ezrem

Egyedülálló nőként kilátástalan a helyzetem, pedig relatíve van keresetem. 110 ezer forintért dolgozom, eladó vagyok egy élelmiszerboltban. A főbérlőnek egy 1,5 szobás panellakásért havonta 70 ezer forint plusz rezsit fizetek, azaz a 110 ezerből marad 10 ezer forintom kajára egész hónapra, és semmi kilátásom.

Nézegettem más lakásokat is, de amióta bejött ez a CSOK azóta képtelenség 70 ezer alatt egy minimum 45 négyzetméteres másfél szobás lakást megkapni. Nincs segítségem, sajnos a szüleim nincsenek már velünk, és a szerelem még nem nagyon talált rám, aminek köze lehet ahhoz, hogy heti 6 napot dolgozok, napi 10 órában, és amikor végre vége, nincs már erőm bulizni járni, vagy a neten szörfölgetni a sok hazug társkereső között. Úgy néz ki, egyedül vagyok, és még ételre sem telik, így kénytelen vagyok a főnöktől beszerzési áron kiflit és kenyeret venni, hogy legyen mit ennem napközben. Az ebédemet , szégyen- nem szégyen a közeli népkonyháról hozom, ahol a rászorulóknak ingyen van főtt étel. Ne értsetek félre, nem panaszkodom, tudom, hogy van akinek fedél sincs a feje fölött, és ennyi pénze sincs ételre, de nem tudom felfogni, hogy az albérletek árai, hogyan szaladhattak meg ennyire?

Most nekem is azt kéne csinálnom, hogy keresni valami palimadarat, ráerőltetni magam, gyereket szülni neki, és eltart? Vagy legalábbis besegít a rezsibe? Én szerelem nélkül képtelen vagyok együtt lenni valakivel, szóval marad az éhezés.

Ti hogyan oldjátok meg azt, amikor 110 ezer forint jön be, de 150- et kéne kifizetni? Köszönöm szépen a spórolási tippeket.