Kiadták a listát: ezek a celebek szerepelnek a NAV legnagyobb adótartozói között. Berki Krisztián több éve szerepel az adóslistán.

Kiadta a NAV a legnagyobb adótartozók listáját, közöttük feltűnik Bíró Ica és a feltűnő költekezéseiről híres Berki Krisztián neve.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2019 negyedik negyedévében 86 adózónál állapított meg – jogerőre emelkedett határozatban – jelentős összegű adóhiányt, ez magánszemélyeknél 10 milliónál, míg más adózóknál 100 millió forintnál nagyobb összegű adótartozást jelent, írja a blikk.hu

Az ismertebb nevek sorában nem először bukkan fel Bíró Ilona, azaz Bíró Ica neve az egyéni vállalkozók között az adóslistán, az egykori modell, a Metal Lady néven ismertté vált énekesnő és fitneszedző az elmúlt években legtöbbször a bedőlt svájcifrank-alapú hitele és kilakoltatása kapcsán került be a hírekbe. Szépségközpontja kialakítására vett fel devizahitelt, amelynek törlesztője – Bíró Ica korábbi nyilatkozata szerint – majdnem a háromszorosára nőtt, amit már nem tudott fizetni, két ingatlanát a végrehajtó elárverezte, őt kilakoltatták.

Berki Krisztián tévés celeb neve is tartósan ott parkol a magánszemély nagyadósok között. Berki – aki 2008-2010-ben az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója is volt – költekező életmódját a közösségi médiafelületeken folyamatosan dokumentálja, a tavaly őszi önkormányzati választáson pedig meglepetésre – közel tízezer támogatói aláírást összegyűjtve – elindult a főpolgármesteri posztért. Az is tudható róla, hogy belekeveredett egy hatmilliárd forint összértékű adócsalási ügybe, amiben 45. rendű vádlottként ötmillió forintos kárt okozott a költségvetésnek azzal, hogy az egyik cégén keresztül fiktív számlákat fogadott be. Berki elismerte a bűnösségét a Blikk korábbi cikke szerint. Berkiről az is kiderül a cégadatokból, hogy jelenleg nincs a nevén működő vállalkozás, a hozzá köthető cégek többsége felszámolással vagy kényszertörléssel megszűnt.