Háromgyermekes anyukát szállítottak le a vonatról, mert nem tudtak jegyet venni mivel nem működött az automata

Leszállított a vonatról a kalauz egy háromgyerekes anyukát, karján egy öt hónapos babával, mert az elromlott automaták miatti tumultusban a család nem tudott jegyet venni – állítja az érintett asszony.

Popovics Nikolett (30) szerint a majális után a Nyugati pályaudvarról indultak volna haza a kora esti vonattal Fótra. Nem számítottak arra, hogy az automaták harmada nem működik, a többi készülék előtt pedig hosszú sorok kígyóznak. Nikolett azt mondta, türelmesen kivárta, amíg sorra került, ám csak akkor derült ki, hogy az automata nem fogad el papírpénzt, neki pedig nem volt aprója, írja a blikk

– A vonat indulásáig mindössze három perc volt, így felszálltam, mert ha megint sorba állok, elmegy a szerelvény. Gondoltam, majd a kalauztól megveszem a jegyet. Ám ő hozzá akarta számolni a 8 ezres büntetést is. Én ott előtte felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol megerősítették, hogy három automata is rossz a pályaudvaron – mesélte Nikolett. 

Popovics Nikolett (30) állítása szerint három gyerekével együtt járt pórul május elsején

A kalauz a nő szerint Újpestnél leállította a vonatot, majd rendőrt hívott. Az anyuka a gyerekekkel és a barátnőivel leszállt, a rendőrök pedig felvették az adataikat.

Először azt mondták, szálljunk vissza nyugodtan és vegyük meg a jegyet az ellenőrtől. De ő így sem engedte velünk elindítani a vonatot. Végül a rendőrök javaslatára végleg leszálltunk, majd megvártuk a következő szerelvényt – bosszankodott Popovics Nikolett.

Másnap munkába menet az anyuka egyébként 10-ből 5 nem működő automatát számolt össze a Nyugatiban.

Nem ismeretlen az automataprobléma Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke előtt: az egyesület hasonló tapasztalatokat osztott meg nemrégiben a Facebook-oldalán.

Az asszony másnap újra megnézte, és több automatán is az „üzemen kívül” felirat virított

– Húsvétkor sem üzemelt három automata, de volt, amelyiknél csak készpénzzel nem lehetett fizetni. Sokkal lassabb így a jegyváltás, mint egy pénztárban. Az utasok idegesek voltak, többen lekésték a vonatukat – idézte fel a korábbi ünnepi káoszt Dorner.

– A Nyugatiból Vácra induló vonaton történtek kivizsgálása még folyamatban van a kamerafelvételek, a jegyvizsgáló és a rendőrség bevonásával – közölte megkeresésünkre a MÁV sajtóosztálya.

Hozzátették: a szabályok szerint a vasút munkatársa a menetjegy vagy a pótdíj megfizetésének megtagadása esetén sem szállíthatja le a vonatról többek között a 10 évesnél fiatalabb gyermeket és kísérőjét: ezt csak rendőr teheti meg.

A MÁV elismerte, hogy az adott napon valóban nem működött több automata a Nyugati pályaudvaron. A készülékek meghibásodásait vizsgálják. Hozzátették: újabb automatákat telepítenek majd a forgalmasabb állomásokra.