A sors kegyetlenül elbánt a kis Benedek babával..

Szülei huszonhárom éve autó-balesetben elhunytak, hozzátartozókat nem találtak, mivel az édesanya és az édesapa otthonban nevelkedett. Ő is árvaházba került.

Nem is értette mi folyik körülötte, hisz még csak 4 éves volt. Elmaradt a "jó reggelt csillagom hogy aludtál", anya ölelő karja, a meleg kakaó.... Hónapok teltek el, Benedek vigasztalhatatlan volt, legtöbbször az ablakban állt és sírdogált. Az árvaház dolgozói, Sanyi bácsi a kertész, Magdi néni a szakács próbált virágokkal,édességekkel kedveskedni a kicsi fiúnak, nem nagy sikerrel.

Elérkezett a december, decembernek is az 5. napja Mikulás. Az otthonban már elkészültek a mikuláscsomagokkal, amiben egy szelet csoki, egy narancs és egy kis földimogyoró volt, se több, se kevesebb. Ennyi jutott csak mindenkinek!

Késő délután meg is érkezett minden gyermek nagy örömére a mikulásbácsi. Benedek hosszan nézte a mikulást majd ragyogó szemmel nevetve szaladt felé, azt kiabálva hogy apukám, drága apukám. Sanyi bácsinak vagyis a "mikulásnak" könny szökött a szemébe, hónapok óta nem látta Benedeket még csak mosolyogni sem, nemhogy hangosan nevetni. Gyengéden az ölébe ültette és épp azon tanakodott, hogyan értesse meg ezzel a kisgyerekkel hogy ő nem az apukája, amikor Benedek megszólalt.

Látom egy kicsit megöregedtél, de a cipőd ugyanaz! Nem volt szíve Sanyi bácsinak bevallani az igazságot ezért elmagyarázta Benedeknek hogy minden év decemberében eljön hozzá, de az év többi napján nem tud hisz neki ajándékot kell készítenie sok-sok gyermek számára. Benedek innen kezdve nem volt szomorú, minden évben készült a nagy napra, még levelet is írt a mikulásnak.

Így nőtt fel Benedek aki ma szerető férj és családapa, három gyermekével ma már aktívan részt vesz a cipős doboz gyűjtésében. Elmondta hogy az árvaházban élő gyermekeknek az év fénypontja a mikulás és a karácsony, arra várnak egész évben, hisz az adakozók jóvoltából olyan dolgokat is kapnak ami számukra másként elérhetetlen lenne! Ők nem kérnek drága játékokat, nincs nagy igényük, nekik az a cseppnyi szeretet a dobozban a minden!