A kisfiú játék közben megsebesült, majd 8 nap múlva meghalt… FIGYELMEZTETÉS MINDEN SZÜLŐNEK!

Mindig történhet baleset, ha a gyerekek játszanak és kicsit túl messzire mennek. Egy karcolás, néhány könnycsepp és egy ragtapaszon kívül nem sok mindenre van szükség, mivel legtöbbször semmi komolyabbról nincs szó.

Egy anyuka számára viszont egy egyszerű elesés a fia életét követelte, ami szinte hihetetlennek bizonyult. Sara 8 éves kisfia hazafelé tartott a bicaján, amikor véletlenül felborult.

A szerencsétlen baleset után a fiatalember egy mély sebet szerzett a combján és végül a sürgősségi szobán kötött ki.

Az orvosoknak át kellett vágniuk a fiú farmerét, hogy hozzáférhessenek a sebhez és beölthessék az. Amint végeztek a sebbel, Sara-nak és Liam-nak azt mondták, hogy nyugodtan hazamehetnek.

Liam tipikus 8 éves volt, aki imádta a családját, szeretett játszani a családi farmon, és szeretett segíteni az állatok takarmányozásában. Sara soha nem gondolta, hogy egy ilyen baleset tragédiává válhat.

Pár nappal az eset után Liam az ágyékánál jelentkező súlyos fájdalomra kezdett el panaszkodni.

Amikor Sara és Liam mostohaapja, Scott megnézték a sebet, az lilás piros színű volt és olyannak tűnt, mintha üszkösödne. Azonnal kocsiba tették Liam-et és a sürgősségire vitték, ahol az orvosok hamar rájöttek, hogy a seb felülfertőződött.

A fertőzést necrotizáló fasciitis-ként diagnosztizálták.

Ennek az egészségügyi állapotnak a másik, közismertebb neve a húsevő betegség, amelyet több baktérium is kiválthat, de elsősorban az A-csoportba tartozó Streptococcusok, közülük is a Streptococcus pyogenes. Ez nagy valószínűséggel szennyezett talajjal jutott be a sebbe.

A sebészek megpróbálták eltávolítani Liam testének fertőzött részeit, mielőtt a portland-i Doernbecher Gyermekkórházba szállították volna. Ott az orvosok továbbra is keményen dolgoztak, hogy megmentsék Liam életét, de a baktériumok tovább terjedtek, és az orvosok folytatták a fertőzött részek eltávolítását.

Az összes beavatkozás ellenére a baktériumok még tovább terjedtek. Végül, amikor Liam állapota még rosszabb lett, átkerült a Randall Gyermekkórházba, hogy egy másik csapat is megnézhesse.

A család megrendülésére Liam aznap este életét vesztette.

A szülők azóta sem tudtak magukhoz térni és nem hiszik el, hogy egy ilyen egyszerű seb hogyan okozhatta a gyermekük halálát.

Sara reméli, hogy a története figyelmeztető jel lesz minden szülő számára azzal kapcsolatban, hogy ez a fertőzés milyen gyorsan képes terjedni.

“Fénylő napsugár volt- mondta Sara-, mindenki szerette őt és ő is szeretett mindenkit. Olyan ember volt, aki belépve egy helyiségbe minden jelenlévőt magával ragadott.”